H㣪mªñ Jmý£íã H㣪mªñ Ûñtùk §émüå

8 October, 2007

Fikir Dulu Sebelum Kawin

Filed under: Tip — jmylia @ 10:13 am

sweatheart 

SEBAIKNYA SEBELUM TERLANJUR BERKAHWIN SETIAP WANITA MENELITI PELBAGAI ASPEK DIRI LELAKI YANG DIPUTUSKAN UNTUK MENJADI TEMAN HIDUPNYA. BAIK DARIPADA SIFAT, TINGKAH LAKU DAN JUGA KEBIASAAN DIRINYA. ANDA TIDAK TAHU MUNGKIN ADA CIRI PADA LELAKI PILIHAN ANDA INI YANG SANGAT BERTENTANGAN DENGAN DIRIA ANDA. WALAUPUN HANYA PERKARA KECIL NAMUN MUNGKIN MEMBERI KESAN SESUDAH ANDA MELANGKAH KE ALAM PERKAHWINAN. PERHATIKAN BEBERAPA KRITERIA BERIKUT PADA TEMAN LELAKI ANDA SBELUM ANDA MEMUTUSKAN UNTUK NAIK KE JINJING PELMAIN BERSAMANYA.

  Berfikir Semula jika……………………………..

1.SUKA BERMAIN MATABercinta dengan anda bukan bererti dia sudah terikat. Beri alas an untuk ke bilik air dan lihat tingkah lakunya ketika ketiadaan anda. Kalau dia berani bermain mata dengan wanita lain ketika sedang bersama dengan anda bayangkan saja bagaimana kalau dia di belakang anda. Tak mustahil anda akan makan hati setelah berumah tangga dengannya nanti.

2.SIBUK SENDIRIKetika anda bersama dengan dirinya, dia tidak menatap mata anda dengan pandangan mesra sebaliknya sibuk dengan perkara lain. Antaranya seperti berbalas SMS atau tak lepas dari menonton layer televisyen di kedai makan yang menayangkan siaran bola.Lelaki sebegini sebenarnya tidak pernah menggangap anda seorang yang istimewa di hatinya selain tidak tahu etika. Kalau berumah tangga kelak anda mungkin dianggap seperti patung.

3.MENGAMBIL KESEMPATANBaru-baru berkenalan saja dia sudah berani menyentuh bahagian-bahagian tubuh anda yang sensitive seperti peha dan pinggang. Atau anda sendiri dapat melihat dia asyik melirik pada bahagian dada anda, awas anda mungkin menjadi sasaran nafsunya.

4.KASARAnda boleh mengesan sikap ini seawal bercinta lagi. Lihat saja cara dirinya memandu, adakah dia memaki hamun pemandu lain? Atau adakah dia naik angin dan menghentak meja jika pesanan di restoran yang diterima tidak sama dengan apa yang dipinta?Jika anda sudah dapat melihat petanda ini segeralah mengakhiri hubungan dengan lelaki ini. Hanya neraka yang anda peroleh jika bersama dengan lelaki sedemikian. Kelak anda mungkin menjadi mangsa kekasarannya.

*HATI-HATILAH MEMILIH PASANGAN BAIK MEMILIH CALON SUAMI ,BIAR MENANGIS DAHULU JANGAN MENANGIS KEMUDIAN………….BIAR BURUK RUPA PARAS TAPI HATINYA MACHO………………………YE KE MACHOOOOOYE KE
lovelove
Dipetik dari majalah juga ni,tp lupa ler pula malajah ape…..adoiiiiiiadoiii
maaf ler yeeeeesowei
Advertisements

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: